BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 10, 2010

Babysitter oh babysitter...

bingung ni...sbbnya...pengasuh Eisya dah sebulan cuti...memula tu minta cuti sehari sbb xsihat bdn, muntah2 je...pas tu raya haji masuk wad lak sbb kurang garam...kt JB lak tu...smpt gak la melawat...mmg nmpk lemah je la bdnnya...dgrnya admit 4 hr...ni kira dah 3minggu dah kuar dr hospital tu, tp still xbalik2...duduk kt umah anaknya kt JB...smlm sj2 je la cal anaknya tanya khabar makcik tu...kata anaknya maknya dah nmpk sihat, cuma lemah2 lg la bdnnya...hmm...ni agak2 apa maknanya ni ek?


ni dah hampir pertengahan bln 12...xlama lg sekolah dah naik n hubby dah xleh nak jaga dah bebudak tu...sbb dah mula keje...next week seminggu terpaksa susahkan mak jaga budak2 tu sbb hubby ngaja drjh khas...ni baru smlm bw umah mak, tgk mak mcm pening kepala je tgk gelagat diorg. klu berdua je msti nak gaduh...sbb tu la letak asing2...Adam dgn mak, Eisya lak hntr kt makcik pengasuh dia tu...tp dah jadi cite camni terus buntu kepala pk, samada makcik tu still nak jaga lg ke atau pun kena cr org lain je jaga? dr gaya anaknya ckp, kata maknya minta cuti...tp dah lama sgt ni...takut berlanjutan smpi nak buka sekolah kang...klu cr org lain, takut tetiba makcik tu nak jg lagi lak...pulak tu Eisya dah kenal org, maunya dia nak ngan org lain nnt...ni pun bila ditanya, klu ibu ngan ayah work adik nak duduk ngan sape? terus je dia jwb dgn nenek Ilah (pengasuh dia tu)...adus...buntu2...

2 comments:

chekna @ mama ziyad said...

salam ziarah..
rasanya cam better cari babysitter baru.. tp sebelum tu, baik sit down betul2 ngan babysitter yg lama tu, bincang dari hati ke hati, kang kecik hati pulak.. susah..

adam-arissa said...

tu la, sbb tu xberani nak cr yg baru lg, takut yg lama still nak jaga lg, sbb dia cuma ckp nak cuti je, bukan nak stop jaga terus...tp masalahnya...smpi skrg dia xbalik2 lg...camne nak bincang...huhu...